Home
Backlist
Informatie
Bestel


NIEUW

Anna Jansson

DANSEN OP GLOEIENDE KOLEN

Zweedse thriller

 


Hoewel het vuur nu volop brandde, verroerde Leo zich niet. De vlammen leken een gezicht te vormen, ze hypnotiseerden hem. Het knetterde, alsof het gezicht hem iets wilde vertellen over de dode kinderen op het schilderij van zijn moeder.

In Zweden is de zomervakantie is voorbij. De toeristen zijn naar het vasteland teruggekeerd en de rust van de herfst daalt neer over Visby, hoofdstad van het eiland Gotland. In een nacht brandt er een huis af. En daarna nog een. Getuigen wijzen Leo als de brandstichter aan, een elfjarige jongen die pas zijn moeder door een brand heeft verloren. In diezelfde periode wordt een sociaaldemocratisch gemeenteraadslid ernstig bedreigd en kort daarop komt zijn vrouw om het leven bij een brand die blijkt te zijn aangestoken. Het is de taak van inspecteur Maria Wern om het verband tussen deze gebeurtenissen te vinden. Het spoor leidt naar een groep vrienden die al sinds de middelbare school met elkaar omgaan. Een groep waartoe ook Björn behoort, een brandweerman op wie Maria hopeloos verliefd wordt.

 


Anna Jansson

Anna Jansson
Anna Jansson debuteerde in 2000 met Midwinteroffer en sindsdien zijn er van haar boeken over inspecteur Maria Wern ruim twee miljoen exemplaren verkocht. Eerde verscheen van haar hand bij de Rode Kamer Maria Wern en de vermoorde onschuld (2014. Ook op tv en het witte doek werd Maria Wern, gespeeld door Eva Röse, een groot succes. Daarnaast schreef Anna Jansson een serie kinderboeken over Emil Wern, de zoon van Maria.

Anna Jansson - Dansen op gloeiende kolen - Zweedse thriller

Paperback, 284pag., 14 x 21,5 cm, € 19,95,
isbn 9078 949 2025 272 - nur: 305

Download hier gratis hoofdstuk 1


Bestel hier
een exemplaar
van Dansen op gloeiende kolen
(U betaalt geen verzendkosten)Als ebook: slechts € 9,50
Download hier het ebook'Dansen op gloeiende kolen' in de pers


'Anna Jansson verstaat de kunst de spanning in een verhaal zo op te voeren, dat het lastig wordt het boek weg te leggen. Het is moeilijk om niet van haar schrijfstijl onder de indruk te raken. Op haar beste momenten schrijft ze fenomenaal …'

Dagens Nyheter