Home
Backlist
Informatie
Bestel


 

Mila Lippke

De poppenverzamelaar

Literaire thriller

 

Een obscure lijkenkelder in Berlijn rond de eeuwwisseling - en een jonge vrouw op zoek naar een moordenaar.

Mooi en aangekleed als een pop is het lijk van de vrouw die de forensisch patholoog-anatoom voor zich op zijn snijtafel heeft liggen. Het mortuarium van Berlijn is zijn koninkrijk, dat hij sinds kort deelt met Cecilie. Cecilie, dochter uit een gegoede familie, wil het liefst geneeskunde studeren, maar dat is voor een jonge vrouw aan het eind van de 19e eeuw veelal een uitzichtloze droom. Als assistente van de arts hoopt ze haar dorst naar kennis te lessen. Maar eerst moeten ze samen op zoek naar de vrouwenmoordenaar die Berlijn in de greep van de angst houdt.


© Emons Verlag

De Duitse schrijfster Mila Lippke (Düsseldorf, 1974), studeerde theater- en filmwetenschap en werkt sinds haar studie als scenarioschrijver en tv-redacteur. Zij debuteerde met de
roman Mehr zu fürchten als den Tod (2004). In deze roman, die door de pers eensluidend is bejubeld en die binnenkort in een Nederlandse vertaling verschijnt, vertelt ze de aangrijpende geschiedenis van een Poolse dwangarbeider die in nazi-Duitsland beschuldigd wordt van de moord op een Gestapo-agent. In 2006 verscheen Die Zärtlichkeit des Mörders. In haar derde roman, De poppenverzamelaar (Der Puppensammler, 2007), verloochent Mila Lippke - door haar beeldende verteltrant en filmische beschrijving van het Berlijnse milieu rond 1880 - haar achtergrond niet.


Quality Paperback met flappen,
306 pag., 14 x 21,5cm, € 19,95
isbn 978 90 78 12 409 2- nur 305
Vertaal door: Adri de Jong


Bestel hier een exemplaar van De Poppenverzamelaar
(U betaalt geen verzendkosten)

 

 Download hier het eerste hoofdstuk van
"De Poppenverzamelaar"

De Poppenverzamelaar in de pers:

"Een roman als een film, een boek dat ik ademloos heb uitgelezen"

"Berliner Zeitung"