Home
Backlist
Informatie
Bestel


Van het ene moment op het andere kan je hele leven op zijn kop worden gezet
Katerina Janouch

BEDROGEN

Literaire thriller


Cecilia Lund is verloskundige. Ze leidt een druk, maar goed geordend leven. Ze is gelukkig getrouwd met John, fotograaf, met wie ze vier kinderen heeft.

Een onverwachte gebeurtenis zet Cecilia's leven op zijn kop. Terwijl John voor een fotoreportage naar Amerika moet en hij op het punt staat te vertrekken, wordt er aangebeld. Buiten in de kou staat een vreemde jongeman die zegt dat hij Simon heet en beweert dat John zijn vader is. Hij is, althans volgens Simon, het resultaat van een kortstondige, gepassioneerde jeugdliefde tussen John en zijn moeder, vele jaren geleden.

Vanaf dat moment is niets meer wat het geweest is. Terwijl John vertrekt staat Cecilia er alleen voor. Ze wordt geconfronteerd met de geheimzinnige Simon en via hem met afpersing en drugs. Tegelijkertijd ontspint zich rond haar huwelijk een web van leugens en bedrog waarin zij steeds meer vast komt te zitten. Ze lijkt verlamd. Maar als uiteindelijk haar oudste zoon bedreigd wordt en ze beseft dat diens leven op het spel staat, grijpt ze in.

De Zweedse auteur Katerina Janouch (Praag, 1964) kwam als 10-jarig meisje met haar ouders naar Zweden. In 1993 debuteerde zij als schrijfster met de thriller Våta spår (Natte sporen). Inmiddels zijn van haar hand meer dan twintig boeken verschenen, zowel voor volwassenen als kinderen. Naast haar schrijverschap is zij medewerker aan diverse radio- en tv-programma`s.
Katerina Janouch

Bedrogen
Quality Paperback met flappen,
308 pag., 14 x 21,5cm,
€ 19,50
isbn 97890 7812 471 9 - nur 305
Verschijnt: 1 september
Uit het Zweeds vertaald door Renée Lelieveld

 

 


Dowload hier gratis het eerste hoofdstuk van
Bedrogen

De gedrukte versie kost
€ 19,50. U kunt het hier bestellen. U betaalt geen verzendkosten


Als ebook: slechts € 9,95
Download hier
Bedrogen
als ebook
Recensie:


"In deze thriller is geen plaats voor politie-inspecteurs en moordenaars. Ook vloeit er geen bloed. Katerina Janouch bewijst dat er in ons dagelijks leven voldoende conflictstof aanwezig is om er een spannende roman over te schrijven."

Marie Pettersson in
Helsingsborgs Dagblad