Home
Backlist
Informatie
Bestel

Erik Wahlström

GOD

Roman


Dit is de opzienbarende biografie van God, in romanvorm opgetekend door zijn biograaf, de schrijver Erik Wahlström.

De lezer volgt God door de eeuwen heen in zijn stormachtige liefdesrelatie met zijn eigen schepping - de mens. Een moeizame, teleurstellende relatie vol geweld, die tot mislukken is gedoemd. Van de jonge, wrede en wispelturige God van het Oude Testament, die een hekel heeft aan vrouwen, via de volwassen vader van Jezus, tot de vermoeide God van middelbare leeftijd, die na zijn midlife crisis genoeg heeft van de wereld en zich zwijgend terugtrekt.

Het boek vertelt niet alleen het levensverhaal van God, maar laat de lezer ook van dichtbij kennismaken met de uitgesproken karakters van de drie aartsengelen, de maagd Maria, Jezus en de gevallen engel Satan.

"GOD" is een meesterlijk gecomponeerde roman die de lezer op het ene moment shockeert en hem op de volgende pagina's ontroert en doet schaterlachen. Maar welke emoties het boek ook oproept, het is een verhaal dat niemand onberoerd laat.

Erik Wahlström
De Fins-Zweedse auteur Erik Wahlström is schrijver en wetenschapsjournalist. Hij heeft een viertal boeken over milieuvraagstukken geschreven, maar ook diverse kinderboeken en romans. Zijn roman "Den dansande prästen" (De dansende dominee) is in 2004 is genomineerd voor de prestigieuze Finlandiaprijs voor literatuur en in 2007 bewerkt tot toneelstuk. De roman "Gud" verscheen in 2006 gelijktijdig in het Zweeds en het Fins. De Nederlandstalige roman "God" is gebaseerd op de Zweedse editie (vertaald door Ron Bezemer).


Erik Wahlström - GOD - Roman.

Quality paperback met flappen, 312 pag.,
14 x 21,5 cm, € 23,95,
isbn 978-90-78124-07-8, nur: 302

Bestel hier een exemplaar van Erik Wahlströms roman God
(U betaalt geen verzendkosten)

of Download hier GOD als ebook (€ 9,95)


Vertaalbeurs
De vertaling van deze roman is mede
tot stand gekomen met steun van het
"Finnish Literature Information Centre" - FILI

 Download hier gratis het eerste hoofdstuk van GOD


"GOD" in de pers


BOEK VAN DE DAG
"Wahlström schetst in romanvorm op overtuigende, soms dramatische en dan weer humoristischer wijze de moeizame relatie tussen God en zijn schepping, de mens. Een opmerkelijk boek."

Haarlems Dagblad
7 september 2007"Een prachtig geschreven, vermakelijk boek. Zeer geschikt voor niet al te dogmatische gelovigen met relativeringsvermogen."

G. Brandorff, NBD/Biblion,

"Erik Wahlström loopt in de voorhoede van onze meest briljante vertellers"

Ann-Cristine Snickars, Hufvudstadsblad


"Wahlström jongleert virtuoos met de wirwar van intriges en geweld die onlosmakelijk met de geschiedenis van het christendom verbonden zijn"

Sunniva Ekbom, Lysmasken


"Beste God,
ik ben erg blij dat U Wahlström toestemming gaf Uw biografie te schrijven. Hij kent U door en door en schrijft zo helder en prachtig, waarbij hij logisch beredeneert waarom het Uw goed recht is om met pensioen te gaan. Het is in ieders belang dat Jezus het nu overneemt. De wereld van vandaag heeft een grote dosis liefde en vergiffenis nodig. Hij kan dat beter uitdragen dan U ooit heeft gedaan. Beste God, rust U maar fijn uit.
Met vriendelijke groeten"

Maria Antas

The Finnish Literature and Information Center

Lees hier de volledige brief aan God van Maria Antas