Home
Backlist
Informatie
Bestel

Tove Klackenberg

Kind van de rekening

Literiare thriller


Bekroond door de Zweedse Thrilleracademie:

'BESTE DEBUUT VAN HET JAAR'Twee kinderen worden
dood aangetroffen op de vloer van een kast - hun lichamen gewikkeld in doorzichtig plastic. Aanvankelijk ziet het ernaar uit dat dit voor de officier van justitie, Svea Lundström Duval, een eenvoudige zaak wordt. Ze is overtuigd van de schuld van beide ouders en heeft haar aanklacht al klaar. Maar tijdens het proces dringt het geleidelijk tot haar door dat er iets niet in de haak is. Waarom komen de verhalen van de getuigen niet met elkaar overeen? Wie liegt er? En hoe komt het dat de moeder van de kinderen niet op de beschuldiging reageert?

Om een antwoord op die vragen te krijgen, begint Svea haar eigen onderzoek. Hierbij stuit ze niet alleen op een aanzienlijk gecompliceerder verhaal, tevens wordt pijnlijk duidelijk dat een onbekende haar naar het leven staat.

Het bekroonde debuut
van Tove Klackenberg, Kind van de Rekening, speelt zich voor een groot deel af in de rechtbank en dat is vrij ongebruikelijk voor Zweedse literaire thrillers. Het gerechtsgebouw van het fictieve stadje Bäckby in de provincie Värmland vormt het toneel van verborgen conflicten in een op het eerste gezicht idyllische provinciestad.


Tove Klackenberg werkte jaren als arbeidster in een porseleinfabriek en studeerde in de avonduren rechten. Tegenwoordig is ze werkzaam als kantonrechter in Karlstad. Kind van de rekening is het eerste deel van haar driedelige serie over officier van justitie Svea Lundström Duval. De twee volgende delen verschijnen in 2011.


.
Titel: Kind van de rekening
Auteur: Tove Klackenberg
Genre: Spanning
Oorspr. titel: Påtaglig risk att skada
Uitvoering: Quality Paperback met flappen 14 x 21,5 cm
ISBN/EAN: 97890 781 2430 6
Omvang: 230 pagina's Nur: 305
Prijs: € 18,95Bestel hier
een exemplaar van Kind van de rekening
(U betaalt geen verzendkosten)Download gratis hoofdstuk 1


 


De pers over
Kind van de Rekening:


"Een perfectie combinatie van spanning en diepgang!"

Helsingborgs Dagblad

Download hier
Kind van de Rekening als ebook (€ 9,50)